"Динамо" очолило антирейтинг Ліги чемпіонів за випадками зараження COVID-19

Київський ФК "Динамо" є лідером по зараженим на коронавірус серед клубів Ліги Чемпіонів. Мірча Луческу попереджав про це ще місяць тому

Світова пандемія коронавірусу зажадала від всіх найсуворішого дотримання всіх запропонованих вимог. Футбольні клуби не стали винятком. І придушити осередки інфекції, при їх виявленні, вдалося далеко не всім.

Одноосібним лідером за кількістю заражених серед клубів, що беруть участь в поточній Лізі чемпіонів, виявилося київське "Динамо". Загальна кількість гравців команди підхопили недугу і здебільшого вже повернулися до тренувань становить 18 футболістів. Друге місце з 10-ма гравцями, які отримали позитивні тести, займає донецький "Шахтар".

Третя позиція в цьому сумному рейтингу в австрійського "Зальцбурга" - 9 футболістів.

Про те, що в "Динамо" ігноруються норми противоковідного протоколу УЄФА ще на початку листопада публічно заявив головний тренер киян Мірча Луческу. Тоді в проблемі він прямо звинуватив керівництво клубу - братів Суркісів, - сказавши, що "Динамо" погано протистоїть загрозі COVID.

"На жаль дивуватися подібному малоприємному лідерству київського "Динамо" не доводиться. В умовах вкрай слабкої внутрішньої роботи динамівського менеджменту Covid-19 знайшов найбільш сприятливе середовище для поширення. За доказом далеко ходити не треба. Досить згадати приклад Циганкова, у якого виявився позитивним тест у Лейпцигу, напередодні матчу Ліги націй Німеччина - Україна. Після дивної екстреної евакуації, розпочатої президентом "Динамо" Ігорем Суркісом, Віктор після повернення до Києва не поїхав на самоізоляцію. Як повідомив офіційний сайт клубу, його особисто поздоровив із 23-річчям батько Віталій", - зазначив з цього приводу футбольний журналіст Олександр Новак.

Єдиним ФК в ЛЧ, якому вдалося не втратити жодного футболіста через Covid-19 є "Ференцварош". Строго контрольована ситуація і в "Баварії". Там інфекцію підхопив, але вже від неї позбувся тільки один захисник - Ніклас Зюле.

Нагадаємо, що перші зараження "ковідом" в національній збірній України з футболу відбулися саме серед представників "Динамо". А раніше за порушення карантинного режиму під час матчу з "Ювентусом", УЄФА наклав на "Динамо" штраф.