Денисова в черговий раз попалася на брехні на темі звільнення українок з ОРДЛО, - політексперт Мулик

Політичний експерт Влад Мулик вважає, що потрібно дозволити главі політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутату Віктору Медведчук привезти полонених українців

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова продовжує піаритися на темі звільнення українок з ОРДЛО. Про це заявив політичний експерт Влад Мулик на сторінці у своєму Facebook.

"Людмила Денисова продовжує піаритися на темі звільнення українок з ОРДЛО. Вона незадоволена, що представники ОРДЛО практично послали офіційний Київ, і тепер омбудсмен зриває звільнення полонених українок", - написав Влад Мулик.

Він повідомив, що в своєму телеграм-каналі https://t.me/denisovaombudsman Денисова зробила заяву, що відносно тих, кого планують передати, досі тривають судові засідання.

"Як заявляє Денисова, на цей час, кого саме повернуть - невідомо. Та все давно всім відомо. Три з чотирьох жінок, які погодилися в ОРДЛО передати за посередництва Віктора Медведчука, сидять в тюрмах з березня і липня 2019 року, ще одна - з серпня 2017 року. Їх засудили до 12-14 років позбавлення волі, але вони могли ще 20 січня повернутися на батьківщину, в сім'ї і до рідних", - зазначив Мулик.

Однак, підкреслив експерт, треба тільки дозволити главі політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутату Віктору Медведчуку поїхати на КПВВ і привезти полонених.

"Бідні полонені жінки стали жертвами політичних амбіцій влади, і я тепер вже сумніваюся, що Київ хоч якось хоче повернути своїх громадян додому. Але це й не дивно - доля українців нинішній владі байдужа. Сподіваюся, телеграм-канал уповноваженого Верховної Ради з прав людини закриють. А полонені українки повернуться додому ", - додав Мулик.

Нагадаємо, раніше глава української делегації в мінській ТКГ і перший президент України Леонід Кравчук заявив, що передача полонених українців політику і куму президента РФ Путіна Віктору Медведчуку припинена.