День Соборності: в СБУ привітали українців, пригрозивши статтею Кримінального кодексу

За словами СБУ, всіх, хто не згоден з тим, що Україна єдина, чекає покарання за статтею про посягання на територіальну цілісність

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначається одне з головних національних свят - День Соборності, який символізує єдність країни і братство. Головні правоохоронні структури країни, природно, не залишилися осторонь і привітали громадян зі святом. Зокрема, велика увага громадськості привернуло повідомлення від прес-центру Служби безпеки України.

На офіційній сторінці в Facebook СБУ привітала українців з Днем Соборності, а всім тим, хто не згоден з твердженням, що Україна єдина, пригрозили позбавленням волі:

"Україна - єдина! Від Чернігова до Севастополя, від Луганська до Ужгорода! А всіх, хто з цим не згоден, чекає стаття 110 Кримінального кодексу України", - написали в Службі безпеки.

Відзначимо, що ця стаття про посягання на територіальну цілісність.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський також привітав українців з нагоди національного свята. Глава держави закликав українців до єдності і висловив впевненість у поверненні тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вітання Зеленський написав на офіційній сторінці в Facebook. У День Соборності президентський кортеж прибув до пам'ятника Михайла Грушевського, внаслідок чого в столиці утворився великий затор. Очевидці зняли момент на відео.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що сьогодні вся Україна відзначає один з головних національних свят - День Соборності, який символізує єдність країни і братство. "Коментарі" розповіли історію свята, яке відзначається 22 січня. Це вже 102 річниця возз'єднання України.