ДБР запросило міжнародну допомогу щодо Порошенко

У полі уваги ДБР опинилися офшорні компанії, які нібито належать Порошенко

Співробітники ДБР розслідують діяльність кіпрських і панамських фірм, які нібито належать Петру Порошенку. В рамках слідства правоохоронці вирішили звернутися за міжнародною правовою допомогою. Про це повідомляє офіційний сайт Державного бюро розслідувань.

"Слідчі Державного бюро розслідувань здійснюють досудове розслідування за фактом вчинення п'ятим президентом України у 2014 році навмисних дій, спрямованих на відкриття компанії в юрисдикції Британських Віргінських островів", - заявив в.о. директора ДБР Олексій Сухачов.

Згідно з інформацією правоохоронців, зазначені дії були здійснені за допомогою кіпрської та панамської юридичних фірм, а відповідна компанія зареєстрована на Британських Віргінських островах. При цьому, єдиним її бенефіціарним власником вказаний особисто п'ятий президент України.

Слідчі угледіли в подібних діях ознаки відмивання доходів і вирішили звернутися до міжнародних запитами до компетентних органів Британських Віргінських островів, Республіки Панама і Республіки Кіпр.

Як повідомляв портал "Коментарі", Служба безпеки України на чолі з Іваном Бакановим відкрила 15 нових кримінальних проваджень щодо п'ятого президента Петра Порошенка.