Головна Новини Суспільство події Чорнобиль хочуть повернути до життя: що це значить
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорнобиль хочуть повернути до життя: що це значить

Незабаром в зоні відчуження почнеться оновлення доріг

10 лютого 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Покинутий людьми через страшної аварії на АЕС місто Чорнобиль хочуть повернути до життя, розвиваючи там туризм. Крім того, його хочуть перетворити в місце переосмислення і пам'яті.

Чорнобиль хочуть повернути до життя: що це значить

Зону відчуження перетворять на туристичний район - фото: з відкритих джерел

Сьогодні Чорнобиль — це як і раніше місто-привид, оточений мертвими селами. Зрідка туди приїжджають блогери або ж екскурсійні групи. Але, в цілому, це місце, як і раніше, залишається практично безлюдним і порожнім. Однак цього було вирішено покласти край.

Так, Державне агентство розвитку туризму, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів, Міністерство культури та інформаційної політики, і Державне агентство з управління зоною відчуження уклали меморандум про співпрацю для створення сприятливих умов розвитку туризму в Чорнобилі.


Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що через 35 років після аварії на Чорнобильській АЕС, об'єкти в цій зоні, ймовірно, зажадає консервації. Так, в список ЮНЕСКО може потрапити "Дуга" і кілька об'єктів з міста Прип'ять. Також Ткаченко підкреслив, що туристів у Чорнобилі додасться, якщо для них будуть всі необхідні умови. В їх число входять місця, де туристи зможуть переночувати, поїсти, подивитися щось цікаве. Разом з тим має бути та достатня кількість персоналу.

Однак, найважливішим завданням залишається перетворити Чорнобиль не просто в яскраву туристичну зону, а також зробити це місце таким, щоб туристи розуміли його зміст, його історію. Насправді люди дуже зацікавлені в поїздках в зону відчуження. Тому розвинути в ній туризм — дійсно чудова ідея.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що отримати прописку в Україні можна буде через додаток "Дія", а також про те, що закон про українську мову хотіли прийняти ще 100 років тому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини