Головна Новини Суспільство події Чому скорочується населення України - головні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому скорочується населення України - головні причини

Є дві основні причини, чому чисельність українців зменшується

25 лютого 2021, 16:45
Поділіться публікацією:

За рік населення України стало менше на 300 тисяч осіб і за станом на 1 грудня 2020 року становило 41 мільйон 630 тисяч осіб. Чому кількість українців зменшується, розповіла провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. Птухи НАНУ Лідія Ткаченко в ефірі "Україна 24".

Чому скорочується населення України - головні причини

Населення україни: головні причини скорочення. Фото: ytimg.com

За її словами, головними причинами негативної тенденції зменшення українського населення є коротка тривалість життя і низька народжуваність.

Експерт каже, що головну увагу звертають саме на народжуваність, проте основною проблемою з часів СРСР залишається смертність.

"Багато людей помирає навіть в працездатному віці, особливо чоловіки, тому велика різниця між кількістю жінок і чоловіків", — зазначила Лідія Ткаченко.

Окрім того, експерт наголошує аби в Україні збільшувалося населення, потрібно розвивати демографію як науку та створювати більш приємні умови життя.

"Очевидно, нам потрібно навчитися краще ставитися один до одного, сам настрій потрібно міняти для того, щоб люди відчували себе спокійніше і впевненіше. Для кращої народжуваності потрібна впевненість у завтрашньому дні, як би це не банально звучало", — сказала спеціаліст.

Раніше повідомлялося про розмір середньої зарплати в Україні і в світі. Україна зайняла 127 місце у світовому рейтингу середніх зарплат. Детальніше про це дивіться в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" рекомендує прочитати, за скільки хвилин приїжджає "швидка допомога" в Україні. Час прибуття "швидкої медичної допомоги" залежить від стану пацієнта. Про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Лёлик

25 лютого 2021, 17:22

Потому что кто может тот и уезжает , цена здесь не соответствует качеству Интересно и сколько в итоге на это выделят денег ?? Пока мы тут за тарифы боремся https://kosatka.media/category/gaz/news/naftogaz-obnarodoval-cenu-na-gaz-v-marte-dlya-svoih-klientov


Новини