Циклон Finny накриє Україну: в яких областях очікувати сильні дощі

Прогноз погоди на неділю: циклон принесе зливи на Захід і Північ

У неділю на Україну обрушиться циклон Finny, який принесе зливи та грози в західні, північні, центральні області, а також на Одещину і Миколаївщину. Найбільш інтенсивні опади очікуються в цих регіонах. Тим часом на сході та південному сході країни погода залишатиметься сухою. Температура в цих регіонах коливатиметься від +19 до +25 градусів, а в західних областях - значно прохолодніше, +10+16 градусів.

Які області опиняться під ударом

Циклон рухається із південного заходу, тому першими дощі зачеплять західні області. Найбільш сильні опади очікуються на Львівщині, Волині, Рівненщині, де температура повітря опуститься до +10+16 градусів. Наступними під удар потраплять північні та центральні області, зокрема Київщина, Чернігівщина, Полтавщина. Температура в цих регіонах буде більш помірною – +17+22 градуси.

Центральні регіони, окрім Дніпропетровської області, також не залишаться без дощів. На Одещині та Миколаївщині можливі зливи з грозами, хоча температура залишатиметься в межах +19+25 градусів, що створюватиме відчуття справжньої осінньої атмосфери.

Тепло зберігається на сході та південному сході

На сході та південному сході України, зокрема в Харківській, Луганській, Донецькій областях, а також на Запоріжжі, атмосферні фронти циклону не проявляться. Погода в цих регіонах залишатиметься сухою, а температура коливатиметься в межах +19+25 градусів.

Київ: погода на межі змін

У столиці України в неділю також очікуються дощі, які почнуться з ранку і триватимуть до другої половини дня. Проте після обіду синоптики обіцяють послаблення опадів, і температура повітря досягне +20 градусів. Це буде останній теплий день перед початком поступового похолодання, яке розпочнеться вже у понеділок.