Головна Новини Суспільство події Чи продовжать локдаун в Україні - МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи продовжать локдаун в Україні - МОЗ

У МОЗ очікують поліпшення епідеміологічного стану в Україні

11 січня 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

Введення зимового карантину в Україні викликало неоднозначну реакцію у суспільства. Громадяни не надто задоволені новими обмежувальними заходами, а дехто подейкує про можливе продовження локдауна і після 25 січня. Подібні чутки розвіяв головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Чи продовжать локдаун в Україні - МОЗ

Двері закриті на замок - локдаун

Як повідомив чиновник, Міністерство охорони здоров'я України запланувало тільки один період карантину на осінньо-зимовий період і його продовження не передбачається. Фахівці змоделювали подальший розвиток епідемії, і, згідно з висновками експертів, ні продовження, ні посилення карантину в Україні не потрібно.

"Цей вірус підступний і вірус новий. Великобританія перед другим локдауном говорила, що ми закриваємося зараз і відкриємося на новорічні свята. Але у них відбулася мутація. Вони відкрилися, тиждень побули без обмежень, і знову ж таки довелося закриватися. Тому і ми не можемо гарантувати, що все буде так, як і прогнозувалося ", — пояснив Ляшко.

Водночас прогнози фахівців досить оптимістичні. На думку Віктора Ляшка, після закінчення карантину, яке намічено на 25 січня, очікується не тільки стабілізація епідеміологічного стану, а можливе зниження рівня захворюваності COVID-19.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Кабінету міністрів з 8 січня набрали чинності жорсткі карантинні обмеження, які діятимуть в Україні до 24 січня включно. Як відзначають в уряді, рішення посилити карантинні заходи були прийняті з метою не допустити розгортання потужної хвилі коронавірусного захворювання, яка може наступити після новорічних свят.
Як повідомляв портал "Коментарі", 4 288 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 виявлено в Україні станом на 11 січня 2021 року. Зокрема, захворіли 133 дитини та 184 медичних працівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини