Чому Україна обмежила в'їзд із території РФ

Громадяни ще трьох країн окрім Росії матимуть деякі обмеження при в'їзді в Україну

Влада України прийняла постанову, яка зобов'язує осіб, що в'їжджають із країн, де поширюється коронавірус штаму "Дельта", обов'язково здавати експрес-тест по прибуттю на державний кордон. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Такі обмеження стосуються осіб, які прибули з Індії, Великобританії, РФ і Португалії, або перебували на їх території не менше семи днів протягом останніх 14 днів. В ДПСУ зазначають, що найбільшою мірою зазначені зміни стосуються осіб, які перетинають український кордон на ділянці з Росією.

Громадяни України, які повертаються з цих країн можуть також здати тест або ж піти на самоізоляцію. Також наявність документа про негативний ПЛР-тест не забезпечує українцям безумовний в'їзд в Україну з вище згаданих країн.

Нагадаємо, що нещодавно уряд Російської Федерації вирішив посилити карантин у країні у зв'язку зі збільшенням кількості нових випадків захворювань на коронавірус. Всі деталі - у нашому матеріалі.

Додамо, що московська влада зобов'язала почати обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для працівників сфери послуг до 15 серпня. У департаменті охорони здоров'я міста повідомили, що віднині в лікарнях столиці будуть надавати планову допомогу лише вакцинованим особам. Такі ж обмеження поширяться й на частину московських ресторанів.

Окрім цього Російська Федерація продовжує перевершувати власні показники захворюваності на коронавірус. Так, за 22 червня в країні померло понад 500 інфікованих, що стало максимальним показником з лютого 2021 року.