Чи загрожує Україні велика повінь з Європи: синоптикиня озвучила прогноз

Синоптикиня дала прогноз, чи очікувати українцям повінь з Європи.

Синоптикиня Наталка Діденко заявила, що Україні не загрожує повінь, яка частково охопила центральну та східну частини Європи. За словами Діденко, в Україні найближчими днями очікується суха погода з деякими дощами в регіонах.

Останній тиждень у Європі спостерігається масштабна повінь, яку визнали стихійним лихом. Велика вода затоплює вулиці, зносить будинки та знищує дамби. Кількість постраждалих вимірюється тисячами, також надходили повідомлення про загиблих.

Синоптикиня Наталка Діденко дала прогноз, чи може повінь дійти до України.

"Одразу хочу заспокоїти українців - повінь нам найближчим часом не загрожує. Стихійне лихо, яке трапилося в Чехії, Словаччині, Румунії, Польщі, Австрії, викликане тривалими сильними дощами, які зумовив стаціонуючий циклон середземноморського походження. Нас хвилює, чи торкнеться це України? Ні", - повідомила Діденко.

Синоптикиня пояснює, що циклон перемістився з півдня та зупинився над центральною частиною Європи безупинно проливає дощі, які спричинили катастрофічні наслідки, зокрема і людські жертви.

Що стосується погоди в Україні, Діденко прогнозує у більшості областей суху погоду антициклонального характеру. За її словами дощів не очікується, буде сухо та тепло. Винятком стануть локальні дощі, які випадуть на заході та півдні України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр Польщі Дональд Туск розповів про жест солідарності від України. За його словами Україна попри війну готова відправити 100 рятувальників до Польщі для боротьби з наслідками повені.

Також "Коментарі" писали, що у Китаї евакуювали тисячі людей через повінь.