Чи вірять досі українці в перемогу у війні: коли вона настане

Українці залишаються оптимістами щодо перемоги у війні проти Росії

Попри 2,5 роки від початку повномасштабного вторгнення більшість українців залишаються оптимістами щодо перемоги у війні проти Росії. 83% українців тою чи іншою мірою вважають, що Україна переможе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соціологічного опитування від Центру Разумкова.

За результатами опитування Центру Разумкова, 60% респондентів впевнені в перемозі України, а ще 23% - схиляються до цієї думки. Лише 6,2% висловили скептицизм, заявивши, що скоріше не вірять в перемогу України у війні, а 5,2% відповіли категоричним "ні". Ще 5,6% опитаних не змогли відповісти на питання.

Серед тих, хто вірить у перемогу України, думки щодо строків досягнення цієї мети дещо розділилися. Найбільша частка респондентів (39,2%) вважає, що перемога настане через 1–2 роки. Ще 19,5% переконані, що вона відбудеться до кінця поточного року. 14,8% опитаних вважають, що війна завершиться перемогою через 3–5 років, і 5,4% вважають, що не раніше, ніж за п'ять років.

Попри загальний оптимізм, є частина українців, яка не бачить перемогу в недалекому майбутньому. Зокрема, 2% вважають, що перемога України навряд чи станеться за їхнього життя, а 18,6% опитаних не змогли визначити конкретні строки перемоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про результати опитування, які показали, скільки українців підтримує проведення виборів до закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про заяву президента Володимира Зеленського, який назвав рік, коли може закінчитись війна в Україні.