Чи відреагували Сі та Орбан на удар по Охматдиту: що запропонували Росії та Україні

Сі та Орбан запропонували Україні та РФ вже зараз припинити вогонь

У той час, як прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув з так званою "мирною місією" до Китаю та закликав Сі Цзіньпіна вплинути на Росію та Україну, щоб ті "припинили вогонь", російська армія вдарили ракетами по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві та інших українських містах. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє The Washington Post.

Автори матеріалу зазначили, що офіційний Пекін оцінив дипломатичні зусилля Орбана тиснути на Київ, щоб змусити його відмовитися від територій, які тимчасово окупували російські загарбники.

Водночас Сі заявив, що Китай і Угорщина "поділяють однакові базові позиції і працюють в одному напрямку".

"Тільки тоді, коли всі великі держави будуть використовувати позитивну енергію, а не негативну, світанок припинення вогню в цьому конфлікті може з'явитися якнайшвидше. Китай активно закликає до миру і по-своєму виступає за переговори", - додав Цзіньпін.

Також автори матеріалу пригадали, що незадовго до візиту в Китай Орбан заявляв, що "Україна ніколи не зможе перемогти Росію" і цей конфлікт не можна вирішити на лінії боєзіткнення.

"Путін не може програти, якщо ви подивитеся на солдатів, техніку і технології. Перемогти Росію - це думка, яку важко собі уявити. Ймовірність того, що Росія дійсно може бути переможена дорівнює нулю", - висловився угорський прем'єр.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Європі знайшлися лідери, які похвалили Орбана за візит до Москви.

Також видання "Коментарі" повідомляло - у МЗС України прокоментували візит прем'єр-міністра Венгриї Віктора Орбана до Москви у п'ятницю, 5 липня 2024 року, де він провів переговори з лідером РФ Володимиром Путіним. На офіційних ресурсах МЗС з'явився відповідний коментар прес-служби Міністерства закордонних справ України.