Чи відчувають українці, що армія здатна їх захистити: дослідження

Українців запитали, як вони ставляться до Збройних сил

Дослідницька компанія "Active Group" провела соціологічне дослідження в Україні. Тема дослідження - як ставляться українці до Збройних сил й чи вірять, що ті їх захистять.

Серед опитаних респондентів 45,1% вважають, що армія має кращу обороноздатність та стала сильнішою за останні два роки. Ще 16,1% говорять, що армія не змінилась. 30% українців говорять, що армія стала слабшою, ніж раніше. 8,7% опитаних не відповіли на це запитання.

Крім того, молодші громадяни вірять в те, що армія стала сильнішою, а люди пенсійного віку навпаки впевнені, що армія стала значно слабшою.

58,5 % респондентів вірять в те, що українська армія зможе захистити народ й 33,4% впевнені, що армія їх не захистить. Не відповіли 8% респондентів. Щодо вікових груп, то більшість респондентів, які вірять в армію - це люди вікової категорії від 18 до 29 років. Не вірять найбільше громадяни, що старші 50 років.

Дослідження проводили методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Кількість респондентів - 1200 осіб. Похибка становить при довірчій імовірності 0,95 не більше 2,9%.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр оборони України Олексій Резніков на тлі накопичення російських військ біля українсько-російського кордону закликав США, Канаду та Велику Британію направити в Україну додатково військових інструкторів (500 осіб), розгорнувши їх у місцях, де побачила б РФ. Серед таких назвали Харків, Маріуполь, Краматорськ, Одесу, острів Зміїний. Експерти висловили свою думку стосовно таких заяв.