Чи реально уникнути відключень світла взимку в Україні: прогноз експертів

Зима обіцяє бути темною: Україна готується до серйозних відключень електроенергії

Експерти впевнені, що уникнути відключень електроенергії цієї зими буде можливо лише за умови аномально теплої погоди з температурою не нижче 5 градусів. У разі звичайних зимових умов відключення світла можуть досягати до 18 годин на добу, особливо якщо температура опуститься до -10 градусів.

За словами Андріана Прокіпа, керівника програми "Енергетика" Українського інституту майбутнього, повністю уникнути перебоїв у енергопостачанні цієї зими практично неможливо. Про це пише Главред.

" Уникнути відключень можна буде тільки коли на вулиці буде 5, не буде руйнувань і будуть додаткові ремонти. Навіть якщо не буде нових обстрілів, то коли буде температура нуль і нижче, то у нас будуть відключення. І це можуть бути відключення на рівні 8 -10 годин. А якщо це буде -10, то світла, умовно кажучи, не може бути 18 годин", - зазначив він.

Експерт пояснює, що ситуація погіршується через пошкодження, які отримала енергетична інфраструктура країни останнім часом.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Укренерго визнав обмеження на споживання електроенергії на сьогодні, 25 вересня. Відтак графіки поки що скасовані, проте споживачів закликають економно використовувати електроенергію особливо з 16:00 до 22:00. Про це повідомляє прес-служба Укренерго.

Нагадаємо, через обстріл ворогом енергетичної інфраструктури можливі знеструмлення. Щоб залишатися на зв'язку в таких умовах, скористайтесь простими порадами, опублікованими на офіційній сторінці Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України.