Чи правильно, що Україна зупинила транзит російської нафти: як до цього ставляться українці

Більшість українців підтримала заборону транзиту російської нафти через санкції.

Україна зупинила транзит російської нафти компанії "Лукойл" до Угорщини та Словаччини. Причиною цього стало те, що російська компанія перебуває під санкціями. Такі дії України різко розкритикували в Угорщині та Словаччини виступивши з погрозами. Опитування Active Group показало, як на це рішення відреагували українці.

Згідно з соціологічним опитуванням компанії Active Group 79,1% українців вважають правильним рішенням зупинити транзит російської нафти. Крім того, повністю правильним його назвало 60,4% опитаних.

Повністю неправильну зупинку транзиту російської нафти до Угорщини та Словаччини назвало 4,1% опитаних, ще 3,8% українців вважає таке рішення більшою мірою неправильним. Решта, 12,9% респондентів не відповіли на питання.

Чи правильно, що Україна зупинила транзит російської нафти

В середині липня Україна зупинила транзит російської нафти компанії "Лукойл" через санкції. Рішення української влади викликало критику з боку Угорщини, яка заявила, що блокуватиме виділення допомоги Україні від ЄС на яке Будапешт вже близько року накладає вето. Крім того, в Угорщині пригрозили припинити постачання електроенергії в Україну. Також рішення розкритикували у Словаччині. Президент Петер Пелегріні пригрозив, що через таке рішення Київ "багато чим ризикує".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Європейський Союз відреагував на ультиматум Словаччини та Угорщини щодо України через зупинку російської нафти.

Також "Коментарі" писали про заяву у Міністерстві енергетики України, де вказали на можливість продовжити транзит нафти до Словаччини.