Чи потрібно запроваджувати в Україні економічне бронювання: Мінфін підтримує, але є нюанс

Сергій Марченко озвучив складні питання щодо економічного бронювання

Міністр фінансів України Сергій Марченко вважає, що економічне бронювання треба було давно запровадити. Водночас, навколо цього питання все ще одягнений полеміка. Питання дуже і дуже непросте, тому багато моментів дискутуються. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку глава Мінфіну висловив під час дискусії від "Лівого берега".

"Коли ви спілкуєтеся з військовими, ви їх ніколи не переконаєте, що це потрібно робити. Ніколи. Вони кажуть: давайте ми теж зараз 35 тисяч заплатимо і підемо трохи відпочинемо. І на це питання я не знаю відповіді", - зазначив Сергій Марченко.

Міністр нагадав, що механізм бронювання у країні існує – заброньовано вже мільйон чоловіків.

"Тому якби це був справді прозорий спосіб, коли ти сплачуєш податки, реєструєшся, і це тобі дозволяє як мінімум бути гарантованим, що тебе не зловлять, одразу не "запакують" і не відправлять кудись без твого відома, було б краще" , – додав міністр.

За словами Сергія Марченка, дискусія непроста, бо має поєднуватись із планами мобілізації, з розумінням того, що там відбувається.

"Питання економічного бронювання досі дискутується", - наголосив Марченко.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні планується нова реформа , яка допоможе людям працювати офіційно та сплачувати податки. Олексій Мовчан, заступник Голови Комітету економічного розвитку, каже, що завдяки новій системі, яка називається "економічне бронювання", багато хто зможе легально повернутися на роботу. Це допоможе країні збільшити кількість грошей, які йдуть до держбюджету через податки.

Мовчан пояснює, що у парламенті зараз обговорюється кілька варіантів того, як має працювати економічне бронювання. Основне, на що дивляться, скільки людей заробляє і чи може вона платити державі фіксовану суму, наприклад, від 20 до 30 тисяч гривень.