Чи потрібно заборонити в Україні, діяльність УПЦ МП, - опитування

Більшість громадян України не підтримують діяльність УПЦ МП на території української держави

Про це свідчать результати опитування, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), повідомляє портал "Коментарі".

Таким чином, 66% опитаних вважають, що Українській православній церкві Московського патріархату не місце в Україні.

"За результатами опитування з 78% у грудні минулого року до 85% зараз стало більше українців, які переконані, що держава в тій чи іншій мірі має втрутитися в діяльність УПЦ МП. Зокрема, з 54% до 66% стало більше тих, хто думає, що ця Церква має бути повністю заборонена в нашій країні. Ще 19% виступають за дещо "м’якший" підхід, що не передбачає повної заборони, але несе встановлення державного контролю та нагляду", - йдеться у повідомленні.

Також, в Київському міжнародному інституті соціології зауважили, що більшість населення, в усіх регіонах України, виступають за проактивну позицію держави в питанні діяльності УПЦ (МП). При тому, навіть, на Півдні та Сході спостерігається зниження відсотку тих, хто говорить про невтручання в діяльність "московської" церкви.

"Водночас на Півдні і Сході трохи менше тих, хто виступає за повну заборону (58% і 50%). Утім, навіть на Півдні і Сході є тенденція до більш жорсткого ставлення. Так, на Півдні з 48% до 58%, на Сході з 41% до 50% стало більше тих, хто підтримує повну заборону Церкви", - зазначають у КМІС.

Читайте також на порталі "Коментарі", - СБУ повідомила про підозру ще одному ієрарху УПЦ МП. Йому інкримінують порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.