Чи підтримують українці закриття телеканалів "112", NewsOne, ZIK

Соціологічна група Рейтинг провела опитування серед населення України

Респонденти висловилися з приводу останніх подій в країні, а також розповіли про рівень довіри до політиків і про свій емоційний стан за останню неділю.

За результатами опитування, на сьогодні президенту Володимиру Зеленському довіряють 38%. Рівень недовіри досяг 58%. На другому місці за рівнем довіри Віталій Кличко. 34% респондентів відзначили, що довіряють йому, а 54% - навпаки. Третю позицію зайняв Володимир Гройсман. Про довіру до нього повідомили 32%. Однак не довіряють йому 58% з усіх опитаних. Четверте місце в даному рейтингу займає Дмитро Разумков. Йому довіряють на сьогодні 26%, не довіряють - 37%, а 33% відзначили, що не знаю хто це. На п'ятій позиції опинилася Юлія Тимошенко. Про довіру до неї заявили 25%, а про недовіру - 72%.

Також в ході опитування українці відповіли на питання про закриття телеканалів "112", NewsOne, ZIK. З'ясувалося, що 78% в курсі того, що Зеленський ввів в дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів. А 21% не знали про це. Рішення про закриття телеканалів підтримали 49% опитаних. Як повідомляє Рейтинг, з дня введення санкцій рівень підтримки цього рішення виріс з 42 до 49%.

Крім політичних тем в українців поцікавилися про їх емоційний стан. Виявилося, що 47% оцінили свій емоційний стан за останній тиждень як спокійне. Про напружений стан повідомили 23% респондентів. Варто відзначити, що більший рівень тривожності відзначається у жінок, ніж у чоловіків.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що близько 60% молодих політиків - родичі депутатів та чиновників, а також про те, що в Офісі президента пояснили, чи є Разумков конкурентом для Зеленського.