Чи дійсно БРІКС може стати антизахідним блоком: Моді зробив заяву

Моді хоче, щоб БРІКС подавав приклад усьому світу

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що організація БРІКС не повинна позиціонувати себе як альтернативу глобальним об'єднанням, навіть якщо члени-засновники, такі як Росія та Китай, мають намір розширити групу, щоб кинути виклик глобальному порядку, який очолюють США. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Моді зробив на закритому пленарному засіданні саміту лідерів БРІКС у Казані, пише Bloomberg.

"Ми маємо бути обережними, щоб ця організація не набула іміджу такої, що намагається замінити глобальні інститути", - зазначив Моді.

Він додав, що група має працювати над реформуванням таких інституцій, як Рада Безпеки ООН та багатосторонні кредитори.

Також прем'єр-міністр Індії заявив, що БРІКС має подавати "приклад світу", поєднуючись у закликах до реформування глобальних організацій.

"Ми повинні дати світові зрозуміти, що БРІКС - це не організація, яка роз'єднує, а організація, яка працює на користь людства", - наголосив політик.

Водночас Нарендра Моді відреагував на бажання інших країн приєднатися до БРІКСу. Він вважає, що готовий прийняти їх як "країн-партнерів", проте не як повноправних членів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - війна Росії та України має завершитися миром, заявив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді на переговорах із диктатором РФ Володимиром Путіним на саміті БРІКС у Казані.

"Про конфлікт, що продовжується, між Росією та Україною: ми регулярно перебуваємо в контакті. Як я сказав раніше, ми вважаємо, що проблеми повинні вирішуватися мирними способами. Індія повністю підтримує якнайшвидше встановлення миру і стабільності. У всіх наших зусиллях ми віддаємо пріоритетне значення людству і готові. надати будь-яке можливе сприяння у майбутньому", - заявив Нарендра Моді.