Чи багато українців планують переїхати через можливі відключення електроенергії цієї зими

Майже 90% українців залишаться вдома взимку 2024 року, показує опитування

Попри енергетичні виклики, майже 90% українців планують залишитися на своєму звичному місці проживання в осінньо-зимовий період 2024 року. Ці дані випливають з результатів опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". Лише 10% респондентів зазначили, що планують переїзд, із них меншість шукають можливості за кордоном.

Опитування, що відбулося з 20 по 23 вересня 2024 року, охопило 1000 респондентів з різних регіонів України, включаючи всі області, крім окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 3,1% при довірчій імовірності 0,95, що робить його високонадійним джерелом для аналізу суспільних настроїв.


Серед опитаних, дві третини (64%) мали стабільне постачання електроенергії на момент проведення опитування. Близько 30% респондентів стикалися з мінімальними відключеннями, але ці проблеми були не критичними. Однак, в східних областях ситуація значно гірша: 13% опитаних тут зіткнулися з частими відключеннями електроенергії.


Читайте також на порталі “Коментарі” - Переважна більшість, а саме 96% наших співвітчизників заявила, що намагається економно використати електроенергію. З них 74% намагаються робити це завжди, а 22% – іноді. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Коментарі також писали, що Укренерго вирішило не вводити обмеження на споживання електроенергії на сьогодні, 2 жовтня. Графіки поки що скасовані, втім, споживачів закликають економно використовувати електроенергію особливо з 16:00 до 22:00. Про це повідомляє прес-служба Укренерго.