Чи багато українців підтримують повернення Криму до України: опитування

Більше 90% українців вважають, що Крим має повернутися до України – результати опитування

Переважна більшість українців переконані, що Крим повинен бути звільнений від російської окупації, навіть якщо цей процес займе багато часу. Про це повідомив виконавчий директор Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антон Грушецький під час презентації дослідження в Медіацентрі Україна.

Згідно з результатами опитування, більше 90% громадян підтримують ідею повернення півострова до складу України, навіть через понад десять років після анексії.

"90% і більше вважають, що Крим має бути деокупований. Люди погоджуються, що це може не відбутися швидкою. Знову ж таки питання легітимності окупації, минуло 10 років, і українці не вважають окупацію легітимною. Люди готові чекати, вони вважають, що може пройти трохи більше часу, але ми повернемо своїх людей і свої території", – зазначив Антон Грушецький.

Раніше “Коментарі” писали, що згідно з останніми даними соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, рівень недовіри до деяких українських політиків залишається досить високим. Це стосується представників як чинної влади, так і опозиції. Нижче наведені показники політиків, які отримали найвищі рівні недовіри серед українців.

Крім того, портал “Коментарі” повідомляв, що попри 2,5 роки від початку повномасштабного вторгнення більшість українців залишаються оптимістами щодо перемоги у війні проти Росії. 83% українців тою чи іншою мірою вважають, що Україна переможе. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на результати соціологічного опитування від Центру Разумкова.