Головна Новини Суспільство події "Це потрібно кожному з нас": Степанов пояснив, яких результатів очікують від січневого локдауну
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це потрібно кожному з нас": Степанов пояснив, яких результатів очікують від січневого локдауну

Міністр навів як приклад європейські країни, де карантин набагато суворіше

10 грудня 2020, 16:50
Поділіться публікацією:








Локдаун, який планується в січні, повинен знизити спад захворюваності приблизно на 50%. Таку заяву зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-брифінгу.

"Це потрібно кожному з нас": Степанов пояснив, яких результатів очікують від січневого локдауну

Фото: Facebook/Максим Степанов

Для прикладу він узяв країни Європи, додавши, що там карантин набагато жорсткіше, ніж той, що планують зробити у нас. В європейських країнах є комендантська година, згідно з якою люди не можуть відходити від свого будинку далі, ніж на кілометр. Такі серйозні обмеження європейці пояснюють тим, що це допоможе знизити захворюваність десь на 80%. І якщо порівняти європейський локдаун з українським, то у нас він буде набагато слабкішим, тому і результатів варто очікувати трохи інших.

Максим Степанов акцентував увагу на тому, що всі українці повинні поставитися до цього серйозно і в цей період не порушувати правила карантину.

"Ми розраховуємо на ефект не менше 40-50% зниження кількості інфікованих за цей період", — пояснив глава МОЗ.

"Такі посилені обмеження будуть вкрай необхідні, адже в січні-лютому епідеміологи прогнозують ускладнення ситуації традиційним зростанням захворюваності на грип та ГРВІ. Дуже важливо підійти до цього періоду з найменшими цифрами по захворюваності коронавирусною хворобою. Це потрібно кожному з нас — заради життя і здоров'я", — написав Степанов на своїй сторінці в соціальних мережах перед цим.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в Мінекономіки підрахували збитки карантину вихідного дня. Згідно з оцінками Мінекономіки, збитки становлять від 0,04 до 0,06 процентних пунктів від ВВП в розрахунку за рік. Найважчий удар припав малі і середні підприємства. Проте це ніяк не позначилося на фінансовій системі. Саме з цієї причини банківська сфера вела безперебійну діяльність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини