Бутусов отримав відстрочку від мобілізації, бо має трьох дітей

ЗМІ розповіли, чому у журналіст Юрій Бутусов так і не опинився в рядах ЗСУ

Активіст Юрій Бутусов оформив відстрочку від військової служби не за станом здоров'я, а як батько трьох дітей. Журналіст зазначив у ТЦК підставою для відстрочки від мобілізації наявність трьох доньок. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "Закон і бізнес".

Зазначається, що раніше Юрій Бутусов, який "не проходив службу під приводом проблеми з очима і тим, що отримав ушкодження під час сутичок з "Беркутом" 1.12.2013".

У відповідь на закид колишньої помічниці міністра оборони та радниці начальника Генштабу Тетяни Ричкової, що Бутусова не видно серед захисників України, журналіст ще у 2015 році написав: "Всі мої друзі та моя сім'я знають, що я справді збираюся вступити на службу. І не у Києві, а до підрозділу, який буде на передовій. Я вже давно про це оголосив".

Тоді він повідомив, що готовий лягти на складну операцію, щоб піти в армію. Проте досі журналіст так і не оформився на службу.

При цьому Бутусов відомий тим, що час від часу відвідує прифронтові регіони, публікує десятки матеріалів, у яких критикує військове керівництво за неправильне управління ЗСУ.