Головна Новини Суспільство події Бути чи не бути: перша відповідь Конституційного суду на закон про мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Бути чи не бути: перша відповідь Конституційного суду на закон про мову

Конституційний суд з першого разу не зміг прийняти рішення щодо закону про мову

3 листопада 2020, 16:47
Поділіться публікацією:

Судді КСУ взяли на розгляд правомірність так званого "закону про мову", який вносив нові правила використання української мови в суспільному житті країни. Про захист прав російськомовних громадян занепокоїлися політичні сили, представники яких і звернулися до Конституційного суду України з протестом. Мовне питання, як вважають багато наших читачів, роз'єднує Україну. Тому, представники як Сходу, так і Заходу теж не проти внести ясність і врегулювати спірну тему в вищих коридорах судової влади.

Бути чи не бути: перша відповідь Конституційного суду на закон про мову

Проте Велика палата Конституційного суду України на засіданні у вівторок хоч і розглянула подання щодо конституційності закону про державну мову, але своє рішення не винесла.

"Засідання за поданням про мову відбулося, рішення не винесено", — повідомили в прес-службі, додавши, що дата наступного слухання поки не відома.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що Володимир Зеленський розповів про деталі бесіди з головою Конституційного Суду Олександром Тупицьким. Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова". За його словами, під час зустрічі з Тупицьким президент перерахував йому "червоні лінії" для українського суспільства. "Червоними лініями" він назвав болючі теми для України, зміни в законодавстві щодо яких можуть відкинути нашу країну на 10 років назад.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини