Будівництво ЖК Укрбуду поставили на паузу до 17 серпня,- ЗМІ

Було вирішено в черговий раз перенести засідання суду

Сьогодні, 29 липня, в Господарському суді міста Києва відбулося засідання у справі недобудованого ЖК "Solar city", забудовником якого є компанія Укрбуд. Справа розглядалася по суті. Сторони написали чотири клопотання та обмінялися черговими претензіями й звинуваченнями, мета яких, на думку інвесторів, далі затягнути винесення рішення по передачі об'єктів даного ЖК на баланс Київміськбуду і добудови цього довгобуду. Про це пишуть "Українські новини".

Оскільки на засідання знову був призначений новий суддя, не знайомий з матеріалами справи, було вирішено в черговий раз перенести засідання. Тепер на 17 серпня.

Інвестори ЖК "Solar sity", що прийшли на масштабний мітинг на захист своїх прав, у розпачі. І звинувачують у всьому чиновників і судову бюрократію. Ніхто поступатися з тих сторін, що судяться, не хоче. "Хтось тримає на паузі наш ЖК. Ні туди і ні сюди. Видно йдуть торги вгорі, а наш житловий комплекс стоїть, втрачає в ціні та ми, майже 900 інвесторів, знаходимося, як і наші квартири, в підвішеному стані", - впевнені організатори мітингу інвесторів Укрбуду перед будівлею Госпсуду. "Йде велика гра, а ми стали заручниками".

З поінформованих джерел стало відомо, що контролюючий зараз цю компанію російський ресторатор Федотенков стрімко втрачає ґрунт під ногами. Після останніх зачисток в правоохоронних органах у нього" протекли" відразу дві даху в погонах. Ходити й "вирішувати" більше нікуди".

На телеграм-каналі Інсайдер уточнили, що "Федотенков зараз кандидат під санкції РНБО і багато шанованих людей в столиці вже не раді, що прикупити з розпилу Укрбуду. Також напередодні з тріском провалилася спроба почати процедуру банкрутства "Укрбуд Девелопмент" з метою замести сліди "господарювання" і скинути підприємство в режим санації".

Також повідомлялося, що "... рейдерів почали підгортати кримінальними справами, заведеними в ДБР. І поки залишки Укрбуду на розпродажі, а рейдери на волі - вони продовжують бігати по органах в пошуку нових дахів".

Так чи інакше, але інвесторам ці ігри вгорі нецікаві, вони налаштовані рішуче і готові до нових масштабних акцій з метою привернути увагу до свого ЖК "Solar sity" і вимагати покарати винних у розграбуванні Укрбуду.