Головна Новини Суспільство події Британський коронавірус-мутант: що може стояти за нагнітанням ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський коронавірус-мутант: що може стояти за нагнітанням ситуації

Експерти зробили прогноз, як влада поведеться в ситуації з новим коронавірусом

22 грудня 2020, 12:46
Поділіться публікацією:

"Коментарі" дізналися в експертів, як ситуація з новим типом коронавірусу, який переполошив Великобританію, може відбитися на Україні та чи буде влада (і наша, і британська) намагатися використовувати її в політичних і економічних цілях.

Британський коронавірус-мутант: що може стояти за нагнітанням ситуації

Колаж: Д. Романюк/Comments.ua

"Наша влада буде використовувати тему нового штаму вірусу для піару і "розпилу" казенних коштів"

Політолог Володимир Цибулько не виключає, що інформація про новий штам вірусу в Великобританії може бути реакцією на ситуацію з Брексітом (переговори Лондона і Брюсселя знову застопорилися), а також відволіканням від промахів влади через проблеми з ковідом.

"Адже Великобританія від ковіда постраждала відчутно, — зазначає експерт. — Уряду Джонсона випало відразу два великих випробування (Брексіт і коронакриза). Можливо, що він ці випробування намагається перекрити — одне іншим".

На думку Володимира Цибулька, наша влада, яка не вміє вчитися ні на чужих, ні на своїх помилках, буде використовувати тему нового штаму вірусу для піару і "розпилу" казенних коштів.

"До бюджету закладено недостатньо коштів для вакцинації. Тож деякі політики будуть домагатися збільшення доз ін'єкцій, подаючи це як турботу про громадян. А насправді — все заради того, щоб продовжувати "потрошити" бюджет. Локдаун само як інструмент внутрішньополітичної та внутрішньоекономічної боротьби навряд чи спрацює. Люди перестали вірити, що подібні заходи вводять заради їх захисту", — зазначає політолог.

"Українська влада думає про свята, в той час, як влада в інших країнах — про безпеку і життях своїх громадян"

Експерт з питань децентралізації та діяльності (проблем) об'єднаних територіальних громад (ОТГ) Юрій Кушнір звертає увагу, що Україна, на відміну від Європи, не закрила сполучення з Великобританією.

"Ось запитайте — чому? Відповідь, швидше за все, в площині горизонту сприйняття важливості проблеми для держави. Українська влада думає про свята, в той час, як влада в інших країнах — про безпеку і життях своїх громадян", — підкреслює Юрій Кушнір.

Він вважає, що по економіці Єврозони вимушений локдаун, введений через новий штам вірусу, знову вдарить. Не так сильно, як в минулий раз, але все ж... До того ж частина держав ЄС (Німеччина, Австрія) з середини грудня — на карантині.

"Для України співпраця з Британією — не ключова у сфері взаємної торгівлі. Тому особливо закриття повітряного сполучення на економічні підсумки року не вплинуло б, — зазначає експерт. — А ось на загальну епідеміологічну ситуацію, що відбувається зараз, позначитися може. І це призведе до збільшення навантаження на медицину. Відповідно, витрати бюджету на її утримання можуть вирости".

Як повідомлялося, медики розповіли все, що на поточний момент відомо про новий штам коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини