Більшість українців вірять у можливість російського вторгнення в Україну, – опитування

Українці вважають, що Росія для тиску на Україну може застосувати армію

Більшість, а саме 49,2% українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України, 41,4% вважають, що нападу не відбудеться. Як інформує портал "Коментарі", про це свідчать результати опитування КМІС, яке проводилося у першій половині грудня.

Також з результатів дослідження випливає, що майже 58% наших співвітчизників вважають, що влада проводить недостатню роботу в дипломатичному секторі, а також не на достатньому рівні проводить роботу щодо посилення обороноздатності держави, що в комплексі може запобігти російському вторгненню. Водночас, 27% вважають таку роботу задовільною.

Трохи більше 39% українців вважає, що якщо НАТО прийме умови Путіна та відмовить Україні у вступі до Альянсу, то це лише посилить агресивні спроби Кремля наступати війною на Україну. І 29,7%, навпаки, впевнені, що, якщо НАТО відмовить Україні, то в рази підвищиться безпека держави, адже Росія тоді не чинитиме ворожих спроб вторгнутися в Україну. Трохи більше 31% опитаних не змогли дати чіткої відповіді на це питання.

Опитування проводилося з 16 до 16 грудня. Опитано було 1203 українців віком від 18 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" - провладна партія "Слуга народу" повернула собі лідерство у загальноукраїнському рейтингу: опубліковано нові результати опитування. На другому місці йде опозиційна "Європейська Солідарність". Замикає трійку лідерів рейтингу партія "ОПЗЖ".

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло – переважна більшість росіян вважають ймовірною війну з Україною. Опитування проводилося "Левада-центром".