Головна Новини Суспільство події Більше половини населення України живе в бідності: офіційні дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше половини населення України живе в бідності: офіційні дані

У 2020 році ситуація погіршилася

27 січня 2021, 14:57
Поділіться публікацією:

Стали відомі офіційні дані про те, скільки людей України живуть в бідності. За даними Інституту демографії імені М.В. Півні, понад 51% українців проживає в бідності, зокрема через "коронавірусний" 2020 рік, повідомила директор інституту Елла Лібанова в інтерв'ю виданню "Liga".

Більше половини населення України живе в бідності: офіційні дані

Бідність. Фото: Коментарі

Згідно з даними першого півріччя 2020 року, кількість населення України, яке живе в бідності становить як мінімум 51%, а можливо і більше. Дані взяті з Державної статистики про доходи та споживання.

Лібанова зазначила, що показник рівня бідності в Україні, який обчислюють в інституті, прив'язаний до розміру офіційного прожиткового мінімуму в 3845 гривень на людину в місяць. Варто відзначити, що офіційний прожитковий мінімум,  встановлений державою, становить 2027 гривень.

Також вона розповіла, що у 2020 році через коронавірусну кризу рівень бідності в Україні значно зріс. Причиною цього стала втрата роботи і доходів безліччю людей.

Вчена заявила, що на цей момент, близько 2,5-3 мільйонів українців перебувають на заробітках в інших країнах, проте через коронавируса емігрантський потенціал в Україні значно знизився, оскільки довгострокову роботу знайти складно.

Згідно з даними Інституту імені Півні, станом на 2050 рік в Україні залишиться 29-30 мільйонів осіб. Перепис населення, вартість якої оцінюють в 5 мільярдів гривень, планують провести приблизно у 2023 році.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що американський мільярдер Білл Гейтс розповів, як можна подолати пандемію коронавірусу. 

Також читайте про те, що пенсії в Україні будуть стрімко скорочуватися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sex

27 січня 2021, 16:22

СEKС Знакoмcтвa! Хочешь найти любовницу или секс на раз? - все это реально: без денег и обязательств, без шлюх и содержанок, все анонимно и бесплатно. Девушки любят секс и хотят члена и спермы, можешь убедиться сам ---- http://srt.vg/sisky


Новини