Bild назвало ім'я людини, яку найбільше "рвався" обміняти Путін

Між Путіним і Красиковим може бути тісний зв'язок

1 серпня між Росією та низкою країн Заходу було проведено обмін ув'язненими, під час якого було звільнено путінського кілера та колишнього співробітника ФСБ Вадим Красіков. У західних спецслужбах припускають, що між ним та російським диктатором Володимиром Путіним у минулому був тісний зв'язок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild".

У матеріалі йдеться, що Красіков міг брати участь у вбивстві Анатолія Собчака. Крім того, кілер може мати "знання, небезпечні для Кремля".

"Російський диктатор міг побоюватися, що Красіков розкриє важливу інформацію, якщо залишиться в німецькій в'язниці – з помсти російському режиму, який не робить усе для його звільнення, або щоб укласти угоду з владою Німеччини. Є підозра, що Красіков міг зіграти роль у приході Путіна до влади. Вважається, що в 1990-ті роки він працював на Анатолія Собчака та його заступника і вживав заходів проти їхніх політичних опонентів. Однак у лютому 2000 року, через кілька тижнів після вступу Путіна на посаду президента, Собчак раптово помер", – ідеться в матеріалі.

За офіційними даними, причина смерті Собчака – серцевий напад. Однак, родичі припускали, що Собчак був убитий.

"Чи має Красіков стосунок до ймовірного вбивства політичного наставника Путіна? І чи не веде слід до самого Путіна? Західна розвідка підозрює саме це і припускає, що саме тому Путін так наполегливо боровся за звільнення Красікова", - пояснює Bild.

Зазначається, що кремлівський диктатор надає великого значення всьому, що відомо про його минуле.

Журналісти наголосили, якщо підозри спецслужб у причетності Красікова до вбивства Собчака вірні, це поставить під сумнів улюблену рису характеру Путіна – відданість, яку він нібито так високо цінує.

Читайте також на порталі "Коментарі" - велика угода та обмін із Росією: Шольц зробив заяву.