Бігус поширює неправдиву інформацію і відповість за це в суді, — Дорошенко

Дорошенко каже, що ніколи не розмовляв з Віктором Медведчуком по телефону, тим більше про Донбас

Представник ГО "Український вибір" Дмитро Дорошенко збирається судитися з журналістом Денисом Бігус. Як повідомляє "112.юа", Дорошенко називає неправдивими плівки, на яких записані розмови нібито голови політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука та інших громадських діячів.

Дорошенко вважає опубліковані в Мережі ролики брехнею і підкреслює, що не мав з Медведчуком ніяких телефонних розмов, тим більше про Донбас.

"Будь-яка людина, яка зі мною спілкувався, не кажучи вже тих, які мене знають особисто, вони прекрасно розуміють, що голос на плівках — це голос не мій, що це все сфальсифіковані плівки. Все це настільки низькопробний матеріал, який навіть критики не витримує ніякої. Я ніколи не спілкувався з Віктором Володимировичем по телефону, ніколи не обговорював з ним ніяких переговорів по Донбасу, і, тим більше, повторюся, це не мій голос на плівках", — сказав активіст.

Дмитро Дорошенко також розповів про перспективи судового розгляду з Бігусом щодо оприлюднення останнім неправдивої інформації.

"Бігус і ця програма представила все це так, що нібито це був я, і я влаштовував якісь домовленості, я спілкувався безпосередньо з Віктором Володимировичем. Для мене це був шок. Я не знав, що робити, кому пред'являти претензії. Я написав на своїй сторінці в Facebook, що потрібно дійсно подавати в суд, доводити до логічного кінця і виводити правду на поверхню", — додав Дорошенко.

Нагадаємо, в травні Дмитро Дорошенко на своїй Facebook-сторінці дійсно повідомив, що збирається звернутися до суду з позовом до тих, хто поширив або збирається поширювати про нього неправдиву інформацію.

"Готуємо документи для подачі позову в суд. За поширення неправдивої інформації Бігус і компанія повинні нести відповідальність... З жалем змушений констатувати, що професія журналіста-розслідувача в Україні остаточно виродилася. На виході маємо порожнє псевдо-розслідування з наспіх сфабрикованими "доказами" і відвертими домислами.
Вірю в те, що у суду вистачить мужності піти проти системи і прийняти справедливе рішення. Ті, хто поширює неправдиву інформацію, повинні бути покарані", — написав тоді Дорошенко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський нагородив експертів СБУ, які працювали над справою голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука. У свою чергу народний депутат від "Опозиційною платформи — За життя" Ренат Кузьмін вважає, що такі нагороди можна розцінювати як хабар.

Відзначимо, що не так давно журналісти "Першого Незалежного" в прямому ефірі показали, що будь-яка людина з доступом в інтернет може змонтувати фальшивий голос.