Головна Новини Суспільство події Бенкет під час пандемії: у МОЗ пояснили, як святкувати весілля на карантині
commentss НОВИНИ Всі новини

Бенкет під час пандемії: у МОЗ пояснили, як святкувати весілля на карантині

Тим, хто збирається відзначати весілля під час коронавірусного карантину, доведеться переглянути список гостей

23 червня 2020, 12:35 comments1776
Поділіться публікацією:

Святкувати весілля під час карантину можна. Але, щоб не порушувати правила, список гостей доведеться скоротити до 10. Про це сьогодні, 23 червня, під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Бенкет під час пандемії: у МОЗ пояснили, як святкувати весілля на карантині

Фото: Elle

Окремих правил для весіль в Міністерстві або в Кабміні не прописували. Вони потрапляють в категорію масових заходів чи урочистостей. Таким чином, максимально в одному місці можуть збиратися не більш, ніж 10 осіб. І це вже разом з молодятами.

"Влаштовувати весілля на 50 чоловік заборонено. Це забороняється згідно з тими правилами, які ми маємо на сьогоднішній день. Подібні заходи можливі, тільки якщо на них присутні до 10 осіб", — підкреслив міністр.

Якщо ж молодята зважаться запросити більше гостей, оштрафувати їх можуть, як і за будь-яке інше порушення карантину. Нагадаємо, що мінімальний розмір штрафу на сьогодні — 17 тисяч гривень.

До речі, подібні обмеження стосуються не тільки весіль. Стільки ж людей максимально можуть бути присутніми і на поминках. Про це в МОЗ попереджали раніше.

Нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 липня. В цей час будуть вводитися обмеження або скасовуватися не на всій території країни одночасно, а в кожному окремому регіоні і відповідно до епідеміологічної обстановки.

Сьогодні, зазначимо, кількість нових інфікованих коронавірусом в Україні знову зросла. Як змінилося число хворих, "Коментарі" розповідали раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини