Азовське море накриє ураганний шторм: двометрові хвилі і хуртовини

Помаранчевий рівень небезпеки

Сьогодні на Азовському морі очікують серйозне погіршення погодних умов і штормове попередження. В акваторії моря очікують величезні двометрові хвилі і сильні хуртовини. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Рятувальники повідомляють, що 19 лютого на Азовському морі варто очікувати сильних поривів вітру, які будуть досягати 25-28 метрів в секунду і потужних хуртовин.

Відзначається, що хвилі у відкритій частині моря будуть досягати висоти 1,2-2 метрів. Також в ДСНС попередили про швидке обмерзання суден.

У зв'язку з прогнозом погоди і штормовим попередженням синоптиками був оголошений другий (помаранчевий) рівень небезпеки.

Останні два тижні в Україні спостерігається значне похолодання з морозами і снігопадами. Температура повітря в деяких регіонах досягає -20 градусів.

19 лютого в трьох регіонах України очікуються серйозні снігопади. Вночі синоптики прогнозують негативну температуру на всій території України.

Рятувальники оголосили сніголавинну небезпеку в українських Карпатах. Через постійні хуртовини та снігопади в горах зберігається серйозний ризик сходження лавин на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Також синоптики повідомляли, що з 20 чисел лютого в Україні почне приходити весна і варто очікувати серйозного потепління. Високої температури повітря варто очікувати вже в ці вихідні.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що кількість українців значно скоротилася, опубліковані шокуючі дані.

Також читайте про те, що скільки жителів окупованих територій Донбасу вже отримали російське громадянство.