Аваков особисто заплатив за літак, на якому доставили нацгвардійця Марківа

Оренда літака обійшлася міністру внутрішніх справ в понад 800 тисяч гривень

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков витратив власні кошти на оренду літака Falcon для доставки гвардійця Віталія Марківа з Італії в Україну. Про це повідомив заступник Авакова Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Політик написав, що міністр внутрішніх справ повідомив НАПК про те, що 5 листопада 2020 року здійснив витрати на суму 836 244 гривні. Арсен Аваков повідомив про це письмово, так як через постанову КСУ від 27 жовтня припинено можливість подачі інформації про зміни в майновому стані.

"Ці кошти були витрачені на оплату послуг з оренди приватного літака Falcon для доправлення в Україну з Італії українського гвардійця Віталія Марківа, якого напередодні повністю виправдав італійський апеляційний суд Мілану, після трьох із половиною років незаконного утримання під вартою", - повідомив Геращенко.

Заступник міністра також зазначив, що необхідність оренди була обумовлена епідемічним становищем в регіоні Ломбардія. Саме тому, за словами Геращенко, Арсен Аваков витратив власні гроші, зазначені в його декларації.

Як повідомляли "Коментарі" раніше, суд Італії ухвалив рішення виправдати українського нацгвардійця Марківа, якого звинувачували в причетності до вбивства італійського фоторепортера.