Головна Новини Суспільство події Аваков готує власну армію, і озброює її нагородними вогнепалами
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков готує власну армію, і озброює її нагородними вогнепалами

Іменну зброю, часто - ексклюзивну, міністр МВС роздає таємно

29 січня 2021, 11:51
Поділіться публікацією:

Всього за 8 років на своїй посаді Аваков нагородив вогнепальною зброєю 3196 осіб, якщо порахувати в середньому — це 520 одиниць на рік, 10 — на тиждень і по 2 — на день. Про це у своєму Facebook повідомив журналіст Денис Іванеско.

Аваков готує власну армію, і озброює її нагородними вогнепалами

Нагородна зброя. Фото: з відкритих джерел

Імена тих, кому Аваков виписує нагородну зброю, невідомі, адже усі його накази є засекреченими. Втім прес-служби державних установ періодично видають новини на кшталт "депутат/суддя/адвокат був нагороджений іменною вогнепальною зброєю". Іноді їх роздає Міністерство оборони, іноді Президент, іноді сам Аваков.

Так, Арсеній Яценюк отримав пістолет-кулемет Томпсона, а нардеп 8 скликання ВР Сергій Пашинський з нагородного пістолета Glock поцілив у людину на вулиці. Іменну зброю, виписану Аваковим, мають Порошенко і Турчинов. Багато хто отримав пістолети на день народження, а хтось — під виглядом пістолетів — і більш екзотичну зброю: штурмові гвинтівки та кулемети. Дарувати українським та іноземним фаворитам зброю полюбляв і президент Порошенко: він нагородив 8 футболістів української збірної та кількох закордонних політиків. А от за правління Зеленського зброю дарує лише Аваков, хоча офіційно це є прерогативою голови держави.

Уся ця зброя — державна власність. У законодавстві України йдеться про те, що нагорода, в тому числі вогнепальною зброєю, — є публічним заохоченням громадянина державою. З цього приводу суди зобов'язали Авакова піддати публічності накази про нагороди, втім, він цього не зробив.

"Аби не світити своїх озброєних агентів, Аваков пильно приховує імена усіх нагороджених. Дивно. Адже нагорода — це публічний знак заохочення, якою слід пишатися та ставити іншим як взірець. Але лише в тому випадку, якщо ти не готуєш власну армію для роботи після відставки", — коментує ситуацію Денис Іванеско. 
Раніше "Коментарі" повідомляли, що за часи правління Авакова нагородну зброю отримали військові, правоохоронці, службовці та агенти СЗР, міністри, олігархи та більше 100 депутатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини