Арестович пояснив, чим закінчиться для Росії застосування хімічної зброї

Олексій Арестович вважає, що росіяни самогубці, але не настільки, щоб використати хімзброю

Імовірність застосування хімічної зброї є завжди, але у війні з Україною росіяни на цей крок не наважаться. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону висловив радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Радник голови ОП зазначив, що застосування хімічної зброї не має жодного сенсу у боротьбі з військовими, вона розрахована на масову поразку цивільних.

За словами Арестовича, ефективним могло вважатися застосування хімічної зброї у роки Першої світової війни. Тоді для багатьох воно було чимось незвичайним. Ніхто не знав, як від нього захиститись. Потім із ним впоралися і вже в роки Другої світової війни цю зброю ніхто не застосовував. Експерт уточнив, тут не йдеться про гуманізм, просто ті, хто думав над його застосуванням, розуміли, що це неефективно.

Олексій Арестович зазначив, що застосування хімічної зброї безпосередньо залежить від погодних умов. Останнім прикладом того, як було використано хімічну зброю, є війна в Сирії. Тоді після російської атаки там загинуло 1300 людей. Тоді також прозвучала заява Байдена, що застосування хімічної зброї спричинить втручання у війну сил НАТО.

"Налякати військових вони (Ред. росіяни) не зможуть, це буде неефективно, а знищити цивільних – це означає, що почнеться зовсім інша війна, за допомогою НАТО безпосередньо", – висловився Арестович, коментуючи можливість застосування Росією хімічної зброї.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ворог кидає основні сили на Донбас : експерти спрогнозували, як ситуація може розвиватися далі.