Головна Новини Суспільство події Арешт екс-депутата Жеваго і українські ВУЗи серед кращих у світі: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Арешт екс-депутата Жеваго і українські ВУЗи серед кращих у світі: новини, які ви могли пропустити

Екс-нардепа Костянтина Жеваго підозрюють в розтраті мільярдів гривень банківського майна

11 червня 2020, 08:15 comments1671
Поділіться публікацією:

Арешт Жеваго

Арешт екс-депутата Жеваго і українські ВУЗи серед кращих у світі: новини, які ви могли пропустити

Печерський суд Києва дозволив заарештувати колишнього нардепа Костянтина Жеваго. Про це повідомив заступник директора ДБР Олександр Бабіков. Сам Жеваго зараз у розшуку. Його підозрюють у розтраті майна і фінансів українського банку "Фінанси та кредит". Йдеться про 2,5 мільярди гривень. Підозру екс-депутату оголосили заочно. Це вже друге прохання ДБР про арешт. Перше суд також задовольнив, але потім в апеляційній інстанції адвокати Жеваго змогли це рішення оскаржити.


Передвиборний тур Трампа

Незважаючи на карантин, і епідемію коронавірусу в США, Дональд Трамп вирішив відправитися в передвиборче турне. Політичний мітинг на наступному тижні він проведе в Оклахомі, а потім планує оголосити свою передвиборну промову ще в чотирьох штатах, пише CNN. Поки що президент збирається відвідати Арізону, Техас, Північну Кароліну і Флориду. "У нас виникають неймовірні відчуття під час наших мітингів", — говорить Трамп. Нагадаємо, що вибори президента США відбудуться в листопаді цього року. Суперником Трампа буде колишній віце-президент США Джо Байден.


Спростування ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров'я відмовилися від своїх слів про "рідкість" передачі коронавірусу від пацієнтів, які хворіють безсимптомно. Глава підрозділу з нових хвороб Марія Ван Керхове, яка і зробила заяву напередодні, пояснила, що сталося непорозуміння. Насправді питання передачі вірусу від пацієнтів без симптомів вкрай мало вивчене. Але ризики підхопити інфекцію таким чином однозначно не можна недооцінювати, говорить Ван Керхове.


Українські ВУЗи серед кращих у світі

Відразу шість українських ВУЗів потрапили в рейтинг кращих університетів світу QS World University Rankings 2020-2021. Його складають щорічно британці. Навчальні заклади оцінюють за рівнем досліджень, викладання та міжнародної перспективи. Цього разу серед українських університетів найвищу оцінку отримав Харківський національний університет імені Каразіна, у нього 477 місце в загальному рейтингу. Також серед кращих виявилися Київський національний університет Шевченка, Харківська і Київська політехніка, Сумський державний університет та Львівський політехнічний. До речі, перше місце в загальному світовому рейтингу дев'ятий рік поспіль займає Массачусетський технологічний інститут, який знаходиться в США.


Дізнайтеся також, прогноз зробили зірки для всіх знаків зодіаку на четвер, 11 червня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини