Apple не вдалося зберегти лідерство у 2024 році: компанія здає позиції

Xiaomi стала другим найбільшим продавцем смартфонів у світі, поступившись лише Samsung

У серпні 2024 року Apple втратила друге місце на світовому ринку смартфонів, поступившись китайському конкуренту Xiaomi. Це стало вперше за останні три роки, коли Xiaomi змогла обігнати Apple за кількістю проданих телефонів. Згідно з даними Counterpoint’s Smartphone 360 Monthly Tracker, Xiaomi зайняла друге місце за обсягом продажів, поступившись лише Samsung.

Таке падіння для Apple стало ударом, адже вона втратила частку ринку через проблеми з новими моделями iPhone. Остання серія iPhone 16 не змогла зацікавити покупців так, як це було з попередніми моделями. Багато людей відзначили, що нові телефони не пропонують достатньо інновацій, через що споживачі почали звертати увагу на інших виробників.



Xiaomi вдалося швидко завоювати ринок завдяки своїй стратегії. Компанія пропонує широкий асортимент телефонів у різних цінових сегментах, від бюджетних до преміальних моделей. У 2024 році вони також сфокусувалися на тому, щоб випускати "героїчні моделі" – ключові смартфони для кожного сегменту ринку. Це дозволило Xiaomi захопити увагу покупців як у середньому, так і у преміум-сегменті

“Цього року компанія Xiaomi прийняла стратегію ощадливішого продукту, зосередивши свою енергію на створенні однієї героїчної моделі для кожного цінового діапазону, а не на випуск кількох пристроїв в одному сегменті”, - зазначив директор з досліджень Тарун Патака.

Читайте також на порталі “Коментарі” - Останнім часом смартфони середнього класу стали дуже популярні. Вони ідеально підходять для тих, хто не хоче витрачати багато грошей на дорогі моделі, але при цьому хоче отримати хорошу якість і продуктивність, якої не достатньо у дешевших телефонах