Анонс головних подій на 6 листопада

Виступ Кличка, останні авіаційні розробки, рекорд у метро - чого ще очікувати від сьогоднішнього дня

Команда сайту Comments зібрала для вас найголовніші події в Україні на сьогодні.

1. Уряд планує представити результати аудиту країни та вектори економічного розвитку до 2030 року. Як зазначає президент України, пріоритетами та головними векторами стануть: зниження частки держави в економіці, розвиток державно-приватного партнерства, розвиток інвестиційних проектів, які створюють робочі місця, а також впровадження податку на виведений капітал та нульової декларації.

2. В Києві відбудеться Засідання Першої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя, на якому розглядатиметься низка дисциплінарних справ.

3. Віталій Кличко сьогодні проведе онлайн-конференцію та розповість про поточну ситуацію в столиці. Трансляцію брифінгу можна буде переглянути на офіційній сторінці КМДА.

4. Спеціалізована антикорупційна прокуратура проведе засідання Комісії з обрання керівника. Кандидати на посаду обиратимуться за результатами конкурсу.

5. В "Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О.Шалімова" проходитиме конференція "Проблеми та виклики сучасної трансплантології". У зв'язку з епідемією коронавірусу вона транслюватиметься онлайн на платформі ZOOM.

6. Про становище української мови у 2020 році сьогодні поговорять Тарас Кремінь - уповноважений із захисту державної мови, Тарас Шамайда - співкоординатор руху "Простір свободи", Сергій Стуканов - координатор проекту "Становище української мови". Спікери оприлюднять дані аналітичного огляду про становище української мови та оголосять динаміку мовних процесів у ключових галузях суспільного життя.

7. Державне підприємство "Луч" презентує свою останню розробку - ударний безпілотний літальний апарат "Сокіл-300". Генеральний директор Олег Коростельов розповість, чим унікальний проект та як він створювався.

8. Сьогодні житель Києва, лікар-стоматолог Максим Дербеньов планує встановити новий рекорд України. Як зазначає на своїй Фейсбук-сторінці керівник Національного Реєстру Рекордів Лана Вєтрова, чоловік хоче якнайшвидше проїхати усі 52 станції Київського метрополітену з виходом на перон на трьох підземних вузлах пересадки. У претендента своя тактика як це зробити. Аби завдання не здавалося легким, стоматолог вирішив здійснити рекорд у годину пік.

9. В Києві сьогодні проходитиме акція під назвою "Депутати! Зупиніть живодерів!", спрямована на захист тварин.

Аби дізнатися більше, слідкуйте за нашим сайтом. Команда Comments бажає вам продуктивної п'ятниці та приємних вихідних.