Головна Новини Суспільство події Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО)

Шарій отримав підозру одразу за двома статтями Кримінального кодексу України і подякував СБУ за це

16 лютого 2021, 16:35 comments1315
Поділіться публікацією:








Підозра у державній зраді, а також порушенні рівноправності громадян — саме такий вердикт винесли співробітники Служби безпеки України стосовно скандально відомого блогера, творця партії імені себе Анатолія Шарія. Про оголошення підозри стало відомо 16 лютого.

Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО)

Шарія підозрюють у держзраді. Фото із відкритих джерел

Як стверджують представники установи, у слідчих достатньо доказів протиправної діяльності Шарія, що достатньо шкодила національній безпеці України. Інформаційна сфера, у якій працює блогер спільно зі своєю дружиною Ольгою, постійно повнилася проросійськими наративами, які поширювало подружжя. Вважається, що у СБУ достатньо підстав, аби стверджувати — публікації, створені Анатолієм Шарієм, могли виготовлятися на замовлення іноземних структур. Вочевидь, мова йде саме про Російську Федерацію.

Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3

Підозра стосується двох статтей ККУ — ч.1 ст.111 та ч.1 ст.161. У першому випадку Шарію інкримінуватимуть державну зраду, в іншому — приниження національної честі та гідності, розпалювання ворожнечі тощо.

"Починаючи з 2012 року через соціальні мережі, електронні ЗМІ та російські телевізійні канали він [Анатолій Шарій — ред.] сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій", — повідомляється у заяві прес-служби СБУ.

У своїй публікації співробітники Служби безпеки надали окремі уривки із новинних шоу російського телебачення, а також відео з YouTube-каналу самого Шарія, у яких достатньо дискредитації України у різних аспектах.

На подібну новину, звісно, уже яскраво відреагувало чимало відомих та пересічних українців. Підтримала рішення СБУ і відома своїми проукраїнськими поглядами блогерка Олена Монова.

"Це так прекрасно, що я аж примружилась. Вангую потужну детонацію в Шарія під хвостом […] Хоча за великим рахунком мені начхати, на скільки градусів підскочить у шаріка ректальна температура, хай хоч весь реактор поплавить, я просто починаю дуже обережно сподіватись, що оцей бл****кий шалман під назвою "Партія Шарія" прикриють в Україні назавжди", — написала Монова у власному Telegram-каналі.

Варто зазначити, що Анатолій Шарій, який зараз перебуває в Іспанії, мотивуючи це політичним переслідуванням в Україні, звичайно, не лишився осторонь такої новини.

"Вдячний СБУ", — прокоментував блогер, зазначивши, що тепер йому буде легше розтлумачувати представникам інших країн, що справи, відкриті на нього — винятково політичні.

Почали вже з’являтися і реакції пересічних громадян, а також перші меми.

Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4
Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5
Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 6
Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 7
Анатолію Шарію повідомили про підозру в СБУ: подробиці та реакція (ФОТО, ВІДЕО) - фото 8

Між іншим, Шарію вже вручали повістку до суду щодо іншого питання. Як повідомляли "Коментарі", блогера звинуватили у зазіханні на територіальну цілісність України. Цікаво, що як відповідь на це, Шарій заявив про політичні переслідування з боку нинішньої влади і особисто президента Зеленського.

Також на порталі можна дізнатися подробиці інтерв’ю дружини блогера Ольги Шарій, яка звинуватила представників "Нацкорпусу" в організації замаху на життя чоловіка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини