Головна Новини Суспільство події Яку зарплату отримує глава "Укрзалізниці": названа сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Яку зарплату отримує глава "Укрзалізниці": названа сума

Володимир Жмак сказав, що свою зарплату вносить в декларацію і її може побачити будь-хто

19 січня 2021, 20:42
Поділіться публікацією:

Глава "Укрзалізниці" в ефірі каналу Україна 24 зізнався, який розмір його щомісячної зарплати. Так, Володимир Жмак отримує 625 тисяч гривень.

Яку зарплату отримує глава "Укрзалізниці": названа сума

Володимир Жмак. Фото: my.ua

"Вона [зарплата] значно менше того рівня, який був у попереднього керівника [Євгенія Кравцова], тому що, коли обговорювалося контракт зі мною, мені сказали, що висока заробітна плата попереднього керівника викликала дуже великий суспільний резонанс. Тому я повинен це зрозуміти і погодитися на зарплату набагато меншу", — пояснив керівник.

Також Жмак додав, що зарплата, яку він отримує, внесена до декларації. Він каже, що не бачить сенсу в тому, щоб приховувати це від громадськості або ховати. Тим більше, що така ж заробітна плата була у нього ще 25 років тому — коли Володимир працював в "Київстарі", ТНК-BP.

Сам же глава "Укрзалізниці" зізнався, що ця зарплата нижче ринкового рівня, якщо враховувати ту щоденну відповідальність, яка на нього покладається.

Додамо, що в минулому році Володимир Жмак не захотів називати свою зарплату, коли давав чергове інтерв'ю. Він лише заявив, що йому належить із залізничного перевізника зробити прибуткову компанію.

Жмак зайняв посаду глави "Укрзалізниці" в серпні 2020 року. До цього він працював членом наглядової ради в аеропорту Бориспіль.

Як повідомляло видання "Коментарі", яку зарплату хочуть отримувати українці. Було проведено соціальне опитування, яке показало, яка б заробітна плата задовольнила потреби працюючого українця. Так, згідно з даними, які були отримані в листопаді 2020 року, люди хочуть отримувати 20 328 гривень щомісяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини