Головна Новини Суспільство події Якою буде погода в Україні 10 січня — прогноз синоптика
commentss НОВИНИ Всі новини

Якою буде погода в Україні 10 січня — прогноз синоптика

Україну у січні поступово почне підморожувати

9 січня 2021, 23:45
Поділіться публікацією:

У неділю, 10 січня, на всій території України очікуються невеликі заморозки. Про похолодання та його причини на своїй сторінці у Facebook розповіла український синоптик Наталка Діденко.

Якою буде погода в Україні 10 січня — прогноз синоптика

В Україну йдуть морози. Фото: freepic

Найперше — над територією нашої держави найближчі кілька діб пануватиме антициклон під назвою Азорський. На відміну від Південної Європи, яку очікують опади різного "калібру", зокрема снігопади, в Україні майже скрізь буде сухо.

"Хіба що завтра (10 січня — ред.) якісь натяки на сніжинки політають над північними областями та на крайньому півдні можливі дощ, подекуди з мокрим снігом", — уточнює Діденко у своїй інформації.

Також пані синоптик зазначає, що українцям варто знову поглядати на шафу із теплими зимовими речами, адже до країни поступово повертатимуться морози. Це пов’язане зі змінами значних повітряних мас: арктичне повітря "посуне" нинішнє атлантичне.

"Вже найближчої ночі поче трохи підморожувати, 0-5 градусів морозу, вдень 10-го січня передбачається від 2 морозу до 2 тепла. Надалі похолодання в Україні посилиться", — зазначила синоптик.

Також Наталка Діденко підкреслила, що всі прийдешні святки — Старий Новий рік чи Водохреще — Україна також зустрічатиме з морозами.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, коли синоптики пророкують в Україні сильні снігопади. Так, у першій половині січня на подібну розкіш навряд чи треба розраховувати. А от ближче до лютого сніг на вулиці куди вірогідніший.

Але така тепла, як для середини зими, погода безперечно впливає на навколишнє середовище. Так, на території Чорнобильської зони днями було зафіксовано справжню природну аномалію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини