Головна Новини Суспільство події Які країни відкрили кордони з Україною: перелік та умови в’їзду
commentss НОВИНИ Всі новини

Які країни відкрили кордони з Україною: перелік та умови в’їзду

У Мінінфраструктури розповіли, які країни дозволили в’їзд українцям і що для цього необхідно

1 липня 2020, 11:28 comments5349
Поділіться публікацією:

Наразі громадян України чекають з розпростертими кордонами уже п’ять країн, тоді як раніше готовими до приїзду наших громадян були лише чотири країни. Про це свідчить інформація з Telegram-каналу міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Які країни відкрили кордони з Україною: перелік та умови в’їзду

Так, українці можуть перетнути кордони Туреччини та Албанії без будь-яких спеціальних умов. Тоді як потрапити до Єгипту можна лише за умови дотримання 14-денної самоізоляції після повернення додому. Адже Єгипет – одна з країн з високим рівнем інцидентності COVID-19. У Хорватія в’їзд українців можливий за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла. Якщо ви плануєте подорож до Чорногорії, то перетнути кордон дозволяється за наявності негативного результату ПЛР тесту на COVID-19, зробленого протягом останніх 48 годин.

У Мінінфраструктури зазначили, що в залежності від розвитку епідеміологічної ситуації в нашій країні ухвалять рішення про відкриття кордонів Грузією.

Зазначається, що інші європейські країни поки що добро на в’їзд українським туристам не дали – лякає нестабільна епідеміологічна ситуація в Україні. Однак заборона скасована для робочих чи навчальних поїздок. Крім того, перетнути кордон можуть ті, хто має посвідчення на проживання в ЄС, моряки, що слідують на корабель, а також громадяни, які транзитом прямують через Євросоюз.

Додамо, що ЄС кожні два тижні переглядатиме список держав, з яких можливо в’їжджати.

Раніше повідомлялося, що поки що Рада Євросоюзу дозволила перетин Шенгенської зони 15 країнам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини