Головна Новини Суспільство події Яка погода очікується у листопаді: прогноз Укргідрометцентру
commentss НОВИНИ Всі новини

Яка погода очікується у листопаді: прогноз Укргідрометцентру

Синоптики попередили про меншу, ніж зазвичай, кількість опадів у деяких регіонах

28 жовтня 2020, 14:29 comments1694
Поділіться публікацією:

Останній місяць осені в Україні не принесе суттєвих опадів, а погода буде теплішою, ніж у минулі роки. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Яка погода очікується у листопаді: прогноз Укргідрометцентру

Згідно з прогнозом синоптиків, у листопаді середня місячна температура передбачається на рівні 1-8 градусів тепла, в горах — 0-3 градуси. У західних областях така температура близька до середніх багаторічних значень, на решті території  — на 1-1,5 градуси вище середніх багаторічних значень.

Крім того, кількість опадів у листопаді очікується у східних та Сумській областях дещо менше за норму — 28-32 мм. На решті території країни кількість опадів перебуватиме у межах середніх багаторічних значень — 37-65 мм, а в горах до 110 мм.

Відповідно до кліматичної характеристики листопада, в більшості областей відбувається перехід середньої добової температури повітря через відмітку 5 градусів тепла у бік зниження, місцями на півдні Одещини та Криму — у грудні, а у гірських районах, на сході та північному сході країни — наприкінці жовтня.

Нагадаємо, народний синоптик Володимир Деркач повідомляв, що листопад порадує українців бабиним літом, та й у грудні видадуться теплі дні. Снігу поки що чекати не варто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини