Злочини російських окупантів на Херсонщині: відкрито кілька проваджень

Генеральна прокуратура відкрила провадження щодо злочинів окупантів

Правоохоронці Херсонської обласної прокуратури відкрили три кримінальні провадження за останню добу за фактом порушення законів та звичаїв війни, що передбачено статтею 438 Кримінального кодексу України. Про це повідомляють в прес-службі Офісу генерального прокурора.

Відомо, що 10 березня 2022 року російські окупанти здійснили кілька злочинів. Як з'ясували слідчі, окупанти, перебуваючи в селі Наддніпрянське, незаконно зайшли територію Інституту зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України. Там вони вчинили погром, нищили обладнання та техніку.

10 березня окупанти обстріляли село Дар’ївка в Херсонській області. В результаті згорів транспортний засіб, в якому перебувала жінка-водій. Громадянка загинула на місці. Слідчі наголошують, що обстріли мирного населення становлять пряму загрозу життю й здоров’ю людей суперечать статтям 51, 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року.

Вночі на 10 березня 2022 року російські військові здійснили обстріл селища Степанівка. Снаряд влучив у центр соціально-психологічної реабілітації дітей, однак не вибухнув. В селищі пошкоджено цивільну інфраструктуру. Прокурори документують воєнні злочини представників збройних сил Російської Федерації.

Як повідомляв портал, Збройні сили України звільнили 5 населених пунктів на Чернігівщині від російських окупантів. І як результат над нашими населеними пунктами Чернігівщини встановлено державні прапори України. Військові отримали трофеї - два бронетранспортери, які тепер будуть служити на благо українського народу.