"Зґвалтування в Кагарлику": Денисова поскаржилася на ЗМІ, які опублікували особисті дані потерпілої

Уповноважена з прав людини Людмила Денисова направила письмове звернення до Нацради з питань теле - і радіомовлення, щоб провести перевірку тих ЗМІ, які порушили конституційні й моральні норми

Уповноважена з прав людини при президентові України Людмила Денисова обурена тим фактом, що ряд українських ЗМІ опублікував фотографії і особисті дані 25-річній дівчині, яка стала жертвою групового зґвалтування в Кагарлицькому райвідділі. Про це сама вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами омбудсмена, деякі медіа, незважаючи на моральні аспекти прав людини, опублікували інформацію, яка порушує особистий простір жертви злочинців.

"Відповідно до статті 32 Конституції України ніхто не може втручатися в особисте життя, використовувати інформацію про особу без її згоди. Публікація фотографій особи без її згоди є порушенням Цивільного Кодексу України, Закону України "Про друковані засоби масової інформації", Закону України "Про телебачення і радіомовлення", - зазначила Денисова.

Саме тому вона звернулася до Національної ради з питань теле - і радіомовлення з проханням донести чинним на території України ЗМІ про основоположних принципах журналістської та людської етики.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кагарлицькому відділі Нацполиции після резонансного злочину двох його співробітників, максимально скоротили штат.

"Чотири співробітники були звільнені, 5 відсторонені і 10 притягнуті до дисциплінарної відповідальності. Штат Кагарлицького відділу поліції скорочено повністю", - зазначив заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе.