Виготовлення алкоголю у кустарних умовах: БЕБ провело обшуки у Вінниці

У Вінниці викрито підпільне виробництво алкоголю та контрафактні сигарети

Співробітники Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) виявили нелегальне виробництво алкогольних напоїв у Вінницькій області. Підпільна горілка та коньяк виготовлялися в неналежних умовах, з використанням суміші води та спирту, в нежитлових приміщеннях на околицях міста.

Під час обшуків за двома адресами, де здійснювалося виробництво та продаж контрафактної продукції, правоохоронці вилучили понад 500 літрів спирту і 1 750 літрів готової рідини, що розливалась у 10-літрові пластикові упаковки. Крім того, було знайдено знаряддя для виробництва фальсифікованої продукції, включаючи спиртометри, лійки та шланги.

Також виявлено близько 4 тисяч пачок сигарет відомих вітчизняних і зарубіжних брендів без акцизних марок.

До суду подано клопотання про накладення арешту на вилучене майно та продукцію. Досудове розслідування триває за частиною 2 статті 204 Кримінального кодексу України, процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Нагадаємо, детективи Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили трьох жителів Чернівецької області, які займалися незаконним виробництвом і продажем фальсифікованих мийних засобів. За повідомленням правоохоронців, організатором схеми виступила жінка, яка залучила двох спільників для масового виробництва підробленої побутової хімії в орендованих складах у Чернівецькому районі.

Крім того, у Волинській області перед судом опиниться мешканець Луцька — його обвинувачують у підробці популярного товару. У ході досудового розслідування детективи БЕБ встановили, що українець організував нелегальне виготовлення засобів для прання.