Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему

Перекрито масштабний канал контрабанди наркотиків

Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, правоохоронці ліквідували значний канал постачання наркотичних і психотропних речовин в Україну та на Близький Схід. Затримано іноземця, який організовував переправлення та продаж великих партій наркотиків. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Слідство висунуло підозру активному учаснику злочинної групи за контрабанду та незаконне придбання, зберігання, перевезення й збут наркотичних засобів і психотропних речовин, відповідно до частин 2 статті 15, частини 3 статті 305 та частини 3 статті 307 Кримінального кодексу України.

Згідно з даними слідства, група, до якої входив підозрюваний, купувала метадон та α-PVP через Інтернет і переміщувала їх великими партіями до Азербайджану, Туреччини та Грузії. Наркотики перевозилися через "мастерклади", поштові відправлення та автобуси.

Всі фінансові транзакції, пов’язані з купівлею та продажем наркотиків, здійснювалися криптовалютою. Щомісячний прибуток групи перевищував 5 мільйонів гривень.

У вересні 2024 року під вигаданим ім'ям підозрюваний відправив сумку з наркотиками через поштовий сервіс до Одеси, плануючи, щоб місцева жителька переправила її до Стамбула. Також дві валізи з наркотиками він відправив рейсовим автобусом Київ-Стамбул.

Правоохоронці зафіксували ці відправлення і оперативно вилучили наркотики. Загальна вага вилучених речовин перевищує 5 кг, а їхня вартість – близько 5 мільйонів гривень.

Підозрюваного затримали при спробі перетнути державний кордон на пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне". Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Продовжується розслідування щодо інших осіб, причетних до цього злочину.

Нагадаємо, після арешту Дурова Telegram заблокував кілька сервісів. Їх використовували для продажу наркотиків. Деталі за посиланням.