В Україну контрабандою намагалися завезли три радянських ЗРК вартістю 110 млн грн - СБУ

За даним фактом порушили кримінальне провадження за статтею КК України «Контрабанда» і за ухилення від сплати податків

Представники СБУ розкрили протизаконну схему, в рамках якої в Україні України ввезли три зенітно-ракетних комплекси радянського виробництва. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Представники оборонного підприємства імпортували важке озброєння, обходячи податкове законодавство, посилаючись на постачання ЗРК для Збройних сил України. Для того, щоб відвести від себе підозри, зловмисники демонстрували підроблені митні документи, а для транспортування використовували дані фейкової європейської компанії.

За словами правоохоронців, вартість озброєння становить близько 110 мільйонів гривень. Своїми діями горе-підприємці завдали збитків державі в розмірі 20 мільйонів гривень.

Зенітне озброєння так і не доїхало до українських військових. Злочинці приховали комплекси на одному з логістичних складів в Київській області. За словами представників СБУ, банда планувала таким же нечесним способом переправити ЗРК за кордон, куди саме - не повідомляється.

В ході слідчих заходів, правоохоронці виявили документацію, електронні носії та інші докази, які свідчать про участь членів угруповання у протиправній діяльності для демонстрації у якості доказів у суді.


Раніше "Коментарі" писали про те, що українець в водолазному костюмі переправляв медичні маски в Румунію.