Головна Новини Суспільство Кримінал В США розгадали шифр серійного вбивці Зодіака: про що там йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

В США розгадали шифр серійного вбивці Зодіака: про що там йдеться

Зодіак зізнався в 37 вбивствах, але поки підтверджені тільки п'ять жертв

12 грудня 2020, 20:26 comments1192
Поділіться публікацією:

Американський серійний вбивця Зодіак (в листі він називає себе саме так) відправив своє повідомлення 51 рік тому в газету San Francisco Chronicle. І тільки через багато років фахівці нарешті змогли його розшифрувати. Але це тільки початок, тому що подібних записок вбивці є ще дві, повідомляє ВВС з посиланням на ФБР. У листах він зізнається у вбивстві 37 осіб, але офіційно підтверджені тільки п'ять.

В США розгадали шифр серійного вбивці Зодіака: про що там йдеться

Серійний вбивця Зодіак. Фото: bbc

Впоратись з нелегким завданням змогли експерти з США, Бельгії та Австралії.

"Сподіваюся, ви добре повеселитесь, намагаючись мене зловити. Я не боюся газової камери, тому що це швидше відправить мене в рай. У мене є достатньо рабів, які будуть на мене працювати", — повідомляється в посланні.

Але навіть ця інформація не допомогла спецслужбам зрозуміти, хто б міг ховатися за цими листами.

Зодіак позбавив життя 5 людей ще в кінці 1960-х років. Відомо, що під час своїх нападів він використовував холодну і вогнепальну зброю. А паралельно цьому, він регулярно посилав свої записки в газети, які були ретельно зашифровані. Фахівці припускають, що розгадка двох інших записок допоможе їм з'ясувати, хто ж цей злочинець.

Допомагати розбирати таємний шифр експертам також допомагав веб-дизайнер Девід Оранчак. Він каже, що зробити це вдалося лише завдяки тому, що вони використовували спеціальну програму і людську винахідливість. Оранчак додав, що таким чином вбивця намагається привернути до себе увагу громадськості.

ФБР запевнило, що ведуться активні пошуки Зодіака. Перше вбивство він скоїв у грудні 1968 року. Вбивця застрелив подружжя в їхній машині. Випадок повторився в наступному році — він знову стріляв в сімейну пару, але чоловікові вдалося вижити. Третє вбивство сталося в тому ж році — був убитий таксист.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, зомбі-двійника Анджеліни Джолі засудили до 10 років ув'язнення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини