В Одесі батько жорстоко побив немовля: двомісячна дитина в реанімації

Крім немовляти, батько ймовірно бив 2-річного сина

Дитина, якій всього 2,5 місяці, наразі перебуває в лікарні у важкому стані. Батькові загрожує до восьми років позбавлення волі за тяжкі тілесні ушкодження. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

22 жовтня вночі до лікарні Одеської обласної дитячої клінічної було терміново доставлено немовля з тяжкими травмами. Як повідомили поліцейським медики, 27-річний батько систематично завдавав ударів своїй дочці, коли та плакала, намагаючись "заспокоїти" її. Мати дитини, 24-річна жінка, викликала швидку, оскільки стан малюка погіршувався, але побоювалася втручатися у дії чоловіка.

Правоохоронці з'ясували, що ця цивільна подружня пара не була раніше у полі зору поліції чи служби у справах дітей. Окрім малесенької донечки, у них є ще дворічний син, якого, за попередньою інформацією, також батько міг бити. Наразі дитину обстежують медики, у нього, попередньо, виявлено закритий перелом стегна.

Зловмисник був затриманий у процесуальному порядку. За словами начальника слідчого відділення Одеського районного управління поліції № 1 Петра Чефарлічева, батькові оголосять підозру за статтею про умисні тяжкі тілесні ушкодження, які можуть загрожувати життю дитини. За цією статтею передбачено покарання до восьми років позбавлення волі. Поліція звернеться до суду з клопотанням про арешт зловмисника.

Слідство також займається розслідуванням відносно тілесних ушкоджень, завданих його синові. Приморська окружна прокуратура Одеси керує процесуальним провадженням у обох справах.

У ході слідства буде надано правову оцінку всім діям як чоловіка, так і жінки. Про подію ми повідомили працівникам служби у справах дітей для вирішення подальшої долі дітей, - додав Петро Чефарлічев.

Нагадаємо, 11-річний мешканець Ананїва, повернувшись додому, виявив свою матір без ознак життя через вікно та повідомив про це поліцію. Прибувши на місце події, правоохоронці виявили тіла 38-річної жінки та її 7-річної доньки в різних кімнатах з ножовими пораненнями, що, за висновками експертів, призвели до їхньої смерті. В ході розслідування поліцейські швидко з’ясували, що до злочину причетний 16-річний син загиблої.